Hírek
TW

HOGYAN NEVEZZ TE12-ES, TE14-ES ÉS TE16-OS NEMZETKÖZI (EURÓPAI) VERSENYEKRE

2009-11-05 14:38:07


Továbbra is minden egyes nemzetközi nevezésről értesíteni kell az MTSz-t.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Nemzetközi- és az Európai tenisz Szövetség is átalakítja a nemzetközi junior versenyekre való nevezéseket.

Eddig a nemzeti szövetségek nevezhettek csak a versenyekre, 2010 január 1-től azonban a versenyzőknek maguknak kell gondoskodni erről amellett, hogy minden egyes nevezésükről a nevezési határidőig tájékoztatják az MTSZ-t.

A 2010-es első versenyek nevezési határidejei hamarosan beköszönnek, úgyhogy nem árt megismerkedni a rendszerrel mindenkinek.

1. LÉPÉS: A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) megfelelő oldalán (www.itftennis.com/ipin) mindenkinek, aki nemzetközi versenyen el akar indulni, meg kell csinálnia az IPIN számát, melyet ott, a regisztrációkor ki is kell fizetni dombornyomott bankkártyával. Választható az is, hogy az első versenyen készpénzben befizetik a versenybírónak, de sokkal biztonságosabb ha kártyával fizetik ki.

FIGYELEM! Az IPIN szám egy egész életre szól, de csak azokban az években kell befizetni, melyben a játékos nemzetközi tornán akar indulni. Ha nem fizetik be egy évben a díjat, az IPIN szám nem törlődik, csak nem nevezhet a játékos nemzetközi versenyekre.

2. LÉPÉS: ha megvan az IPIN szám, át kell menni az Európai Tenisz Szövetség (TE) honlapjára (http://te.tournamentsoftware.com/member/createaccount.aspx), ahol egy újabb regisztrációt kell megejteni. Itt meg kell adni a felhasználónevet, jelszót (ezek lehetnek ugyanazok, mint az IPIN rendszerben, de különböző is lehet), és innentől kezdve lehet nevezni az U12-es, U14-es, U16-os versenyekre a honlap megfelelő részén.

Mindennemű nemzetközi nevezés a játékos dolga innentől kezdve, de minden egyes nevezésről a nevezési határidőig tájékoztatni kell az MTSZ-t is, melynek joga van bárkinek a nevezését visszatartani ha erre szükség van.

A nevezési határidő 27 nappal a verseny hétfője előtt van és aznap délután 2 óráig le kell adni a nevezést.

Egy versenyhétre maximum három (13 éves kor alatt csak 1) nemzetközi versenyre lehet jelentkezni.

A nevezési határidőt követően összeáll a nevezési lista, melyet a játékosok nemzetközi rangsora alapján állítanak össze. Az MTSz az ezt követő két napban "nyúlhat bele" a listákba és rangsorolja a nemzetközi ranglista nélküli játékosokat (valamint kijelöli a nemzeti csapatokat és a hivatalos edzőket). Az MTSz azokat részesíti előnyben, akik a nevezésükről a nevezési határidőig értesítették az MTSZ-t. A rangsorolás alapvetően a nevezési határidőkor aktuális hivatalos magyar ranglista szerint történik, ettől azonban szakmai szempontok alapján az MTSz eltérhet.

Hivatalos edző csak az lehet, aki ezt a nevezési határidőig kérelmezte az MTSz-nél. A megjelölt hivatalos edzőnek a versenyt követő szerdáig írásos, digitális képekkel ellátott beszámolót kell írnia és el kell küldenie az info@huntennis.hu címre. Amennyiben ezt nem teszi meg, a következő kérelmét nem vesszük figyelembe.

Ezt követően áll össze a nevezési lista, melynek változásait folyamatosan figyelemmel kísérheti mindenki a honlapon.

A versenyek visszamondási határideje 13 nappal (du 2-ig) a verseny hétfője előtt van. A határidőig bármikor büntetés nélkül le lehet mondani a versenyeket. Amennyiben több versenyre is jelentkeztek egyazon hétre és a visszamondási határidőig nem választottak a versenyek között, akkor a rendszer automatikusan választ egyet, a többiről pedig törli az illetőt. Innetől már nincs ráhatása a játékosnak a dolgokra.

Amennyiben a játékos felcsúszik a főtáblára vagy a selejtezőre, az azt jelenti, hogy azon a versenyen játszania kell. Egy évben kétszer lehet a visszamondási határidő után büntetlenül lemondani a versenyt, ezt követően azonban minden késői visszamondást büntetnek (orvosi igazolás már nem kell a késői lemondásokhoz sem). Amennyiben a lemondás olyan későn történik hogy az internetes rendszer már nem engedélyezi, akkor a Tennis Europe honlapjáról letölthető vissaazmondási lapot kell kitölteni és elküldeni a Tennis Europe-ba és a rendezőknek is.

Amennyiben a játékos a visszamondási határidő után is a várakozó listán van, azt büntetés nélkül le lehet mondani.

Angol nyelvű bővebb infomációt itt találhatnak: www.tenniseurope.org/Juniors/PlayerGuide.aspx


Copyright © Magyar Tenisz Szövetség, 2012